historie

Bloemenkwekerij Gebr. De Groot en zn
Gebroeders de Groot is een bloemenkwekerij dat is opgericht in 1936 door Grootvader E. de Groot. Het begon met het verbouwen van diverse groente en fruitsoorten met als hoofdteelt aardbeien. 
Het bedrijf was gevestigd aan de Hoogdorperweg te Heemskerk. Al snel werd de teelt uitgebreid met krokussen- en tulpenbollen en van kinds af aan werd er meegeholpen in het bedrijf.
In 1954 kwam zoon C. de Groot in vaste dienst.

Wentweg
In 1958 verhuisde het bedrijf naar Wentweg 11 te Heemskerk. Het verbouwen van groente en aardbeien werd voortgezet en ook de bollenteelt bleef gehandhaafd. In 1960 werd de eerste rolkas gebouwd, zo kon men zich richten op het telen van Anemonen, Irissen, Chrysanten ed.
In 1967 kwam een andere zoon J. de Groot in dienst, zo ontstond de naam Gebr. De Groot.

Rozenteelt
Al snel volgde er uitbreiding, er werden meerdere kassen gebouwd en er werden rozen geteeld. Hierbij kreeg het bedrijf naamsbekendheid op de veiling. Toen er na 20 jaar een eind kwam aan de rozenteelt door kleinschaligheid, richtte men zich op de teelt van Chrysanten, Trosanjers, Tulpen en Lelies met daarbij nog altijd de bollenteelt. De bollenteelt stopte toen in 1990 de veiling in Beverwijk werd opgeven. De bloementeelt werd uitgebreid met Lelies en Eremurussen.

Top kwaliteit
Marcel de Groot (zoon van C. de Groot) kwam in 1990 in vaste dienst. In 2003 kwam ook
Jerry de Groot (zoon van J. de Groot) in vast dienstverband. (Voorheen werkzaam op diverse veilingen als verdeler tot inkoper.)
Heden is Gebr. de Groot en zn uitgegroeid tot een gezond bedrijf met Top Kwaliteit in een hoog vaandel. Elk jaar weer streeft men naar de beste kwaliteit in het exclusieve assortiment aan Tulpen, Lelies en Eremurussen.

 

bollen rooien aan de Wentweg